Timeline JS voor interactieve tijdlijnen
Met Timeline JS kan je in een handomdraai een interactieve tijdlijn maken om een reeks chronologische gebeurtenissen voor te stellen.
Tal van mediaelementen kunnen worden opgenomen: YouTube-, DailyMotion– en Vimeo-reportages, SoundCloud audiobestanden, foto’s van Flickr, Instagram of TwitPic, statusberichten van Twitter of Google Plus, Google Maps en Wikipedia artikels.
Het opbouwen van een interactieve tijdlijn gebeurt aan de hand van een rekenblad op Google Drive. Je dient dus zeker over een Google account te beschikken vooraleer je aan de slag kan. Elke rij in het document is één evenement op je tijdlijn. Je doet er best aan om je eerst grond voor te bereiden, zodat je alle chronologische feiten netjes kan rangschikken op het rekenblad. Zorg ook telkens voor een gepast media-element om elk feit te illustreren.
Een duidelijke handleiding in 4 stappen vind je terug op timeline.knightlab.com.
Voorbeelden:
- Binnen C.H.I.P.S. StampMedia, het jongerenpersagentschap, wordt geregeld gebruik gemaakt van Timeline JS om chronologische data weer te geven:
-> Justin Bieber Tijdlijn – Van god naar de goot
-> De Oosterweelsaga – een interactieve tijdlijn
-> De carrière van Toots Thielemans in vogelvlucht - Een prachtige toepassing vind je terug bij Time.com: Nelson Mandela’s Extraordinary Life: An Interactive Timeline
StoryLab organiseert laagdrempelige workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met Timeline JS. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.
Geef een reactie